Duurste-Pokemon-Kaarten

Top 15 duurste Pokémon kaarten

Je zal best wel van die dure shadowless Charizard hebben gehoord, misschien heb je in het nieuws gelezen dat Logan Paul een Pokémon kaart heeft gekocht, ter waarde van $ 5.275.000. Dit zijn natuurlijk geen kaarten die je dagelijks bij de gewone verzamelaar thuis kunt vinden.

Er zijn miljoenen Pokémon kaarten in omloop en deze varieren van veel voorkomend, tot aan de meest zeldzame kaarten waardoor je deze kaarten waarschijnlijk nooit in het echt te zien krijgt. Pokémon is momenteel big business en de kaarten worden momenteel zelfs gezien als een goede investering. Het is dan ook niet raar dat er miljoenen euro’s per jaar over de balk worden gegooid, voor die oh zo zeldzame Pokémon kaarten. Het interesse in Pokémon kaarten zijn de laatste jaren dan ook alleen gegroeid. Jaar na jaar, worden de records steeds verbroken en wordt er steeds meer in deze mooie kaarten geïnvesteerd.

Wat zijn nou eigenlijk de zeldzaamste en duurste Pokémon kaarten? Wij helpen je graag verder en je vindt dan ook de 15 meest dure kaarten op deze pagina.

De zeldzaamste en duurste Pokémon kaarten

15. 24 Karaat Gouden Pikachu

Een kaart die bestaat uit echt goud

Verkocht voor $ 2.081 in oktober 2016

Pokemon-kaart-24-kaart-pikachu-goud


Waarbij er bij veel Pokémon kaarten de waarde pas begint te stijgen nadat de kaart langer in de roulatie is, geldt dat bij deze kaart zeker niet. De Gouden Pikachu kwam namelijk pas in 2016 uit en is uitgebracht om het 20 jarig bestaan van de Pokémon TCG te vieren.

De kaart is niet alleen zeldzaam omdat er niet heel veel van zijn uitgebracht maar de kaart is ook nog eens gemaakt van 24 karaat echt goud. De kaart weegt 11 gram en is gemaakt door een Japanse juwelier genaamd Ginza Tanaka. De kaart is gebaseerd op de originele Pikachu die uitkwam bij de eerste TCG base set. De bijnaam van de kaart was ook wel “Dikke Pikachu” omdat de Pikachu van die schattige dikke wangetjes had op de originele kaart.

Deze kaart was alleen verkrijgbaar door mee te doen aan een loterij die in 2016 gehouden werd. Als je won, dan mocht je ook nog eens $ 2.081 neerleggen om deze kaart aan te schaffen. De kaart kwam in een speciale omlijsting en doos waarbij je goed kon zien dat het om het 20 jarige bestaan ging. $ 2.081 is natuurlijk een aardig bedrag maar wij weten zeker dat deze kaart veel meer geld waard gaat worden.

14. Prerelease Raichu

Een super zeldzame kaart, die je waarschijnlijk nooit in het echt gaat zien

Verkocht voor $ 10.500 in april 2009

Pokemon-kaart-prerelease-Raichu


Dit is een hele vreemde kaart om op te nemen in de top 15 duurste kaarten aller tijden. Deze Prerelease Raichu hoeft namelijk niet te bestaan. Deze kaart is zo zeldzaam, dat veel verzamelaars zeggen dat deze kaart helemaal niet echt uitgegeven is.

De Prerelease Raichu zou een printfout zijn geweest vanuit Pokémon. Dit voor de tweede uitbreiding Jungle, die in 1999 uitkwam. Het verhaal gaat dat de kaart die oorspronkelijk bij de base set hoorde, per ongeluk is herprint met het woord “Prerelease” gedrukt rechtsonder van deze kaart. De toen uitgevende partij van Pokémon kaarten “Wizards of the Coast” zou deze kaarten hebben verwoest, waarbij er toch 10 kaarten zijn meegenomen door werknemers, of dat de overgebleven kaarten zijn weggeven aan deze werknemers. Helemaal zeker kunnen wij dit helaas niet zeggen. Zoals je al doorkrijgt is deze kaart een beetje een spookverhaal geworden, waarbij niemand nou weet of dat deze kaart nou echt is vrijgegeven of niet.

Totdat er een werknemer van “Wizards of the Coast” in 2006 de Prerelease Raichu liet zien aan het publiek. In 2009 is deze kaart dan ook verkocht volgens PokeGym, voor het mooie bedrag van $ 10.500. Dit klinkt natuurlijk heel mooi en zou het bestaan van deze kaart moeten bewijzen maar helaas heeft de verkoop van deze kaart op 1 april plaats gevonden. We weten dus nog steeds niet of het een 1 april grap was of dat deze kaart daadwerkelijk bestaat.

Totdat we het echt 100 % zeker weten, blijft dit natuurlijk een kaart die de grote verzamelaar super graag op de kop weet te tikken. Als wij meer leren over het bestaan van deze kaart, zullen wij dit natuurlijk zeker melden op deze pagina.

13. Master’s Key

Een kaart die wat meer recent is maar daardoor niet minder kostbaar

Verkocht voor $ 21.000 in november 2019

Pokemon-kaart-masters-key


Deze Pokémon kaart is zeer zeldzaam maar in vergelijking met andere kaarten, nog niet zo heel oud. Zo werd deze kaart in 2010 pas uitgegeven door Pokémon. De kaart is zo zeldzaam omdat deze kaart werd uitgegeven op een toernooi in Hawaii, waarbij maar 36 werden werden weggeven aan deelnemers. Dit toernooi was opgesplitst in twee categorieën, namelijk het videospel en het kaartspel. De kaarten waren identiek voor beide categorieën maar de omlijsting was wel anders.

Er zijn in totaal maar 36 kaarten die werden gegeven aan de deelnemers van dit toernooi, vandaar dan ook de hoge prijzen omdat de vraag groter is dan het aanbod. Een kopie van deze kaart is dan ook verkocht op een veiling voor meer dan $ 21.000.

12. Espeon en Umbreon Gold Star POP series 5

Zeldzame uitbreidingen bevatten zeldzame kaarten

Verkocht voor $ 22.000 in februari 2021

Pokemon-kaart-Umbreon-en-Espeon-gold-star


Zeg je Gold Star, dan zeg je zeldzaam. Gold Star kaarten zijn algemeen bekend in de Pokémon wereld. Dit zijn extreem zeldzame kaarten die je kan herkennen aan het goude sterrertje naast de naam van de Pokémon. Een Gold Star kaart wordt vaak vergezeld met een Shiny Pokémon. Een Shiny Pokémon is een Pokémon waarbij er voor een alternatieve kleur is gekozen. Zo zie je dan ook het verschil tussen een normale Pokémon en een Shiny Pokémon. Zo heeft Umbreon normaal gele tekeningen op zijn lichaam maar is dit bij de Gold Star licht blauw. De Espeon is normaal roze maar bij de Gold Star versie is de Espeon helemaal groen.

Tussen het jaar 2004 en 2007 zijn er maar 27 Gold Star kaarten uitgebracht door Pokémon. Deze zaten dan ook niet in elk pakje en waren super zeldzaam. Elke Gold Star kaart zat maar in één van de 88 booster packs, waardoor je meer dan twee booster boxen moest openen voor een Gold Star kaart. De meest zeldzame Gold Star kaarten waren de zogeheten “Eeveelutions”. Dit zijn één van de evoluties van Eevee en altijd zeer gewild bij verzamelaars.

De meest zeldzame Eeveelutions zijn dus deze twee die zijn vrijgegeven aan leden van de Pokémon Players Club. Bij deze club kon je punten verzamelen door mee te doen aan toernooien en met deze punten kon je dus kaarten op de kop tikken. De Eeveelutions Flareon, Jolteon en Vaporeon kon je gewoon uit pakjes trekken. Deze zaten namelijk in de set genaamd EX Power Keepers. Dit is voor de Espeon en Umbreon dus anders en konden alleen worden opgepikt door leden van de Pokémon Players Club, die meer dan 40.000 EXP points hadden verdiend voor de Espeon, en meer dan 70.000 punten hadden verzameld.

De Engelse varianten zijn weggegaan voor een respectievelijk bedrag van $ 22.000 in februari 2021 voor een Espeon in een PSA 10 Gem Mint conditie en een Umbreon is verkocht voor $ 20.000. PSA taxeert de twee Japanse kaarten op zo’n $ 194.209 en $ 187.277 waardaar dit twee van de duurste kaarten in de Pokémon wereld zouden kunnen zijn.

11. 2002 Pokémon World Championships No.1 Trainer

Een unieke kaart voor iedereen die er één heeft weten te bemachtigen

Verkocht voor $ 31.200 in april 2021

Pokemon-kaart-no1-trainer-world-championship


Wat een kaart is dit! Deze kaart werd uitgegeven wanneer iemand een regionale toernooi won in Japan. Deze toernooien werden gehouden in 2002 en werden de Battle Road Spring tournaments genoemd. Dit toernooi werd in de lente gehouden waarbij er ook nog toernooien in in de zomer werden gegeven. In de zomer kon je ook een mooie kaart winnen maar deze zagen er dus wel anders uit.

De toernooien werden gehouden om te bepalen wie er toegang zou krijgen tot de felbegeerde Pokémon World Championships. Hierbij zijn er maak enkele winnaars doorgelaten waardoor de kaart super zeldzaam is en waardoor deze kaart relatief aardig prijzig is. Deze kaart is niet alleen zeldzaam door de lage aantal kaarten die zijn uitgegeven door Pokémon, maar is ook nog eens uniek voor elke winnaar. Zo werd de naam van de winnaar op zijn of haar kaart gedrukt, wat natuurlijk de kaarten super persoonlijk maken.

Dit is dan ook één van de redenen waardoor de kaarten bijna nooit worden losgelaten door de eigenaars. De kaart is ook nog eens ontwerpen en getekend door Ken Sugimori, die verantwoordelijk is voor het ontwerp van de eerste 151 Pokémon. Op de kaart zijn ook nog eens Pokémon te zien, die bij de fans met kop en schouders boven andere Pokémon uitstijgen. Denk hierbij aan Pikachu, Chansey en Marill.

Een complete set van deze set is verkocht in april 2021 voor $ 31.000 bij een veiling. Een complete bestaat uit een folder en de envelop waar de kaart en folder in zaten. Het is natuurlijk een aanzienlijk bedrag maar voor een kaart die zo zeldzaam is als deze, vinden wij bij Card Freaks het bedrag nog meevallen.

10. Japanse Base Set Venusaur Zonder Zeldzaamheid Symbool

Een kaart zonder zeldzaamheid symbool maar wel met een super zeldzame handtekening

Verkocht voor $ 55.000 in november 2021

Pokemon-kaart-Japanese-base-set-geen-zeldzaamheid-symbool


Veel van de Pokémon kaarten die zeldzaam zijn, komen uit het begin van de Pokémon TCG. Ook deze kaart komt uit dit tijdperk. Waarbij er bij de Engelse kaarten wordt gezocht naar de 1e editie kaarten, zoeken ze in Japan vaak naar kaarten waar stempels bij ontbreken. Als er een kaart wordt geprint waarbij er onderdelen ontbreken, dan zijn deze Japanse kaarten soms een fortuin waard.

Bij sommige Japanse kaarten mist het zeldzaamheid symbool. Dit zijn symbolen die zich rechts onderin de Pokémon kaarten bevinden. Dit zijn zeer zeldzame kaarten en erg gewild bij Pokémon verzamelaars. Vooral de Venusaur uit de Japanse Base Set van 1996 is gewild en dit zie je dan ook terug in de prijs.

Een Gem-Mint PSA 10 is dan ook weggegaan voor $ 55.000 op een open veiling. Dit bedrag maakt dit dan ook de duurste Venusaur kaart, die ooit op een open veiling is verkocht. Wat wel meehielp aan dit aanzienlijke bedrag is de handtekening van Mitsuhiro Artia. Dit is een welbekende illustrator, die heel veel kaarten heeft voorzien van de mooie tekeningen, waar we allemaal van zijn gaan houden. Deze handtekening maakt deze kaart dan ook een uniek object.

9. 1999 Japanse Promo Tropical Mega Battle Tropical Wind

Een super zeldzame kaart, waar er maar een klein aantal van zijn geprint

Verkocht voor $ 65.100 in obtober 2020

Pokemon-kaart-Tropical-wind


Ook deze kaart werd uitgegeven aan deelnemers van een Pokémon toernooi in Hawaii. Van de Tropical Wind kaarten zijn er in totaal maar 12 uitgedeeld aan winnende deelnemers, waardoor deze kaart natuurlijk super zeldzaam is.

Het toernooi genaamd “Tropical Mega Battle” werd gehouden om te kijken wie er de sterkste zou zijn om deel te nemen aan de Pokémon World Championships. Dit toernooi vond plaats in 1999 en er deden maar 50 deelnemers mee. Deze deelnemers werden ingevlogen van overal te wereld, om te kijken welke 12 Pokémon Trainers uiteindelijk door zouden stomen. Je mocht alleen maar deelnemen als je een regionaal toernooi had gewonnen, wat het natuurlijk alleen maar nog moeilijker maakte, om deze kaart toen te kunnen gemachtigen.

De Tropical Wind kaart die werd verkocht in oktober 2020 was natuurlijk ook in een Gem-Mint PSA 10 conditie, waardoor deze kaart is verkocht op een veilig voor het aanzienlijke bedrag van $ 65.100. PSA schat de kaart nu in op zo’n $ 148.482 waardoor de kaart tot één van de duurste kaarten behoort.

8. 1999 Super Secret Battle No. 1 Trainer

Niet de duurste maar misschien wel de meest zeldzame kaart

Verkocht voor $ 90.000 in juli 2020

pokemon-kaart-nummer-1-trainer-mewtwo


Waarschijnlijk zal je deze kaart nooit in het echt tegenkomen. Misschien zal je zelfs nooit wat over deze kaart hebben gehoord? Het gaat om de Super Secret Battle No. 1 Trainer kaart en is heel erg zeldzaam. Er zijn er namelijk maar zeven kaarten weggegeven door Pokémon. Hoe dat zit? Lees snel verder.

De enige manier om in 1999 in het bezit te komen van deze kaart, is door een Secret Super Battle toernooi die gehouden werd in Tokyo te winnen. Spelers van de Pokémon TCG moesten eerst een regionaal toernooi winnen, nadat ze werden uitgenodigd voor een vervolg toernooi. De locatie van deze toernooi was geheim en de kaart werd vrijgegeven aan de winnaar. Omdat er maar zeven van dit soort toernooien zijn gehouden, zijn er dus ook maar zeven kaarten uitgegeven. Dit maakt deze kaart dan natuurlijk ook super zeldzaam.

Op de kaart staat: “De kampioen van het Pokémon Card Game Official Tournament wordt hierbij erkend en deze trainer wordt geprezen. Door deze kaart te tonen, kun je toegang krijgen tot de Secret Super Battle”. Op deze kaart is de Japanse logo van “Pocket Monsters” gedrukt, samen met de originele Mewtwo van illustrator Hideki Kazama. De kaart is in een Gem-Mint 10 in een open veilig verkocht voor $ 90.000 in juli 2020 maar ook de No. 2 Trainer en No. 3 Trainer kaarten zijn zeldzaam en gaan weg voor een aanzienlijk bedrag.

7. 2006 Pokémon World Championchips Promo No. 2 Trainer

Eén van de zeldzaamste kaarten. Er zijn er in totaal maar 3 op de hele wereld

Verkocht voor $ 110.100 in februari 2021

Pokemon-kaart-2006-pokemon-world-championships-promo-no.-2-trainer


Zoals je nu al een beetje door begint te krijgen, zijn de kaarten die worden uitgegeven op de verschillende toernooien van Pokémon, vaak het zeldzaamst. Dit is bij deze kaart van de World Championships Promo uit 2006 niet anders.

De kaart werd in Augustus 2006 door Pokémon geschonken aan deelnemers van het toernooi. Het toernooi werd gehouden in Anaheim in Californië. Deze plaats is bekend van het E3 gaming evenement, maar ook van bijvoorbeeld BlizzCon. Om in handen te komen van deze zeldzame kaart, moesten de deelnemers eerst genoeg punten verzamelen door verscheidene lokale toernooien te winnen.

Er bestaan maar 3 van deze kaarten waardoor dit natuurlijk een super zeldzame kaart is. Het is dan ook niet gek dat de kaart in Mint 9 PSA conditie verkocht is voor $ 110.000 in februari. Omdat er ook nog eens een de fan favorite Pikachu staat afgebeeld op een toch al zeldzame kaart, maakt deze kaart natuurlijk nog gewilder.

6. First Edition Pokémon Neo Genesis Holo Lugia

Een legendarische Pokémon op een legendarisch mooie en zeldzame kaart

Verkocht voor $ 144.300 in mei 2021

Pokemon-kaart-Beckett-10-Lugia-first-edition


De Pokémon uit de eerste generatie blijven het meest populair en vaak zijn de Pokémon die na deze generatie zijn uitgebracht, toch wat minder gewild. Dat is bij Lugia wel anders. Lugia is Pokémon nummer 249 maar zeker niet minder populair dan de eerste generatie Pokémon. Lugia is natuurlijk een prachtige Pokémon en de Pokémon is nog eens legendarisch ook. Zo is deze in de videospelletjes ook niet zomaar te vinden.

Dit is voor de Lugia kaart niet anders. Lugia is een super zeldzame kaart en werd uitgebracht in meerdere uitbreidingen van de Pokémon TCG. De Lugia uit de Neo Genesis uitbreiding is van een ander kaliber en dan vooral die uit de eerste print van de set. Er waren veel misprints waardoor een perfecte 10 bijna niet voorkomt. De prints van de kaarten werden op een later stadium wel gecorrigeerd maar dit was eigenlijk al te laat.

PWCC wist ons in mei van 2021 te vertellen, dat er maar 41 Gem-Mint PSA 10 kaarten zijn vrijgegeven door PSA. Beckett Grading Services geeft aan dat er maar drie Lugia kaarten van de eerste druk een BGS 10 Pristine label hebben mogen ontvangen. Dit maakt een perfecte Lugia uit de Neo Genesis uitbreiding natuurlijk zeer zeldzaam.
Omdat de kaart zeer gewild is bij verzamelaars, wordt er flink geboden op de Gem-Mint en Pristine varianten. In oktober 2020 is er dan ook een PSA 10 variant weggegaan voor $ 50.000 en in mei 2021 is er zelfs een BGS 10 verkocht voor $ 144.000.

5. Kangaskhan Holo – Family Event Trophy Card

Een kaart uitgebracht in de eerste jaren van Pokémon en daarom bijna niet te vinden

Verkocht voor $ 150.100 in oktober 2021

Pokemon-kaart-Kangaskhan-family-event-trophy


Deze zeer waardevolle kaart komt uit de begin jaren van Pokémon en daarom is deze kaart bijna niet te vinden. Dit maakt deze kaart natuurlijk prijzig en je zal deze kaart dan ook niet zomaar bij iemand in de kast zien staan.

De kaart met Kangaskhan en zijn kleine erop afgebeeld, werd geschonken aan deelnemers van het toernooi Parent / Child Mega Battle dat in 1998 werd gehouden. Zoals je uit de naam al op kan maken, bestonden de teams uit ouders en kinderen die de strijd aangingen met andere Pokémon Trainers. Als een team genoeg potten wist te winnen, dan kregen ze deze prachtige kaart uitgereikt. Deze kaart was dan ook alleen op dit toernooi te krijgen waardoor deze kaart bijna niet te vinden is.

Omdat de originele Pocket Monsters logo nog te vinden is op deze kaarten, zijn de kaarten erg in trek bij verzamelaars en dit zie je terug in de prijs. Zo is er in juni van 2020 één verkocht voor $ 35.000. De iets lagere bedrag komt eigenlijk omdat het een PSA 7 betreft. De Gem-Mint PSA 10 is op Ebay in oktober van 2020 verkocht voor $ 150.100. Dit maakt de Kangaskhan dan ook één van de duurste kaarten ooit.

4. Black Star Ishihara Signed GX Promo

Een kaart met de president van Pokémon op zijn 60e verjaardag

Verkocht voor $ 247.230 in april 2021

pokemon-kaart-ishihara-gx-handtekening


We komen bijna bij de top 3 aan maar niet voordat we het over deze kaart hebben gehad. Het gaat hier namelijk om een Pokémon kaart met de president van de Pokémon Company erop afgebeeld. De naam van deze president is Tsunekazu Ishihara en werd cadeau gegeven aan werknemers van de Pokémon Company om zijn 60e jarige verjaardag in 2017 te vieren.

Dat de kaart alleen is weggegeven aan werknemers maakt deze kaart natuurlijk al zeer zeldzaam maar de kaart waar wij het over gaan hebben is nog zeldzamer. Dit komt omdat de kaart ook nog eens een handtekening heeft van Tsunekazu Ishihara zelf. De kaart heeft als kracht “Red Chanchanko”, wat staat voor de rode vesten die in Japan worden gedragen als iemand zijn of haar 60e verjaardag viert. Ook stelt de kaart dat je 60 munten mag opgooien en je voor elke gooi een cadeautje mag openen. Een zeer unieke kaart die in april 2021 voor $ 247.230 is verkocht. Hier heeft de handtekening van Tsunekazu Ishihara natuurlijk flink aan meegeholpen.

3. Blastoise Galaxy Star Holo Presentatie Kaart

Een Pokémon kaart zonder een print op de achterzijde

Verkocht voor $ 360.000 in januari 2021

Pokemon-kaart-Presentatie-Wizards-of-the-Coast


Er zijn twee van deze kaarten waarvan we weten dat ze bestaan, dit maakt deze kaart natuurlijk extreem zeldzaam. Het gaat hier om de Blastoise Presentatie kaart die door Wizard of the Coast is gemaakt in 1998. Deze kaart is gemaakt om Nintendo te overtuigen om de Engelse kaarten mogen uit te brengen. De kaart is natuurlijk prachtig en vandaar dan ook, dat Nintendo natuurlijk met Wizards of the Coast in zee is gegaan. Veel verzamelaars vinden de uitbreidingen van Wizards of the Coast dan ook nog steeds de mooiste kaarten die in de Pokémon TCG wereld te vinden zijn en Card Freaks is het hier eigenlijk volkomen mee eens.

Van de twee kaarten heeft er eigenlijk maar één ooit het daglicht gezien. De kaart heeft een NM/Mint graad gekregen van het bedrijf CGC. De 8.5 betekent dat deze kaart in een uitstekende conditie is, wat natuurlijk bizar is als je nagaat hoe oud deze kaart is, en waar deze oorspronkelijk voor geprint was. De kaart is daarom dan ook verkocht voor het waanzinnige bedrag van $ 360.000. Wij denken dat de kaart alleen nog maar meer waard zal worden. Dit omdat Wizards of the Coast aan deze kaart verbonden zit.

2. First Edition Shadowless Holographic Charizard

Een kaart die iedereen eigenlijk wel kent maar dan een zeer zeldzame variant

Verkocht voor $ 369.000 in december 2020

pokemon-kaart-charizard-shadowless-first-edition-psa10


Als je als kind Pokémon kaarten hebt verzameld, dan ken je natuurlijk de vuurspugende Charizard wel. In 1999 was iedereen op zoek naar deze mooie en krachtige kaart en dit is 20 jaar later niet anders. Deze kaarten zijn veel geld waard maar als je echt de hoofdprijs wilt vangen, dan moet je echt in het bezit zijn van een 1rst Edition Shadowless Charizard die je niet zomaar uit een pakje kon trekken bij de lokale speelgoedwinkel.

Wat deze Charizard zo duur maakt? Dit komt mede omdat bij de Shadowless Charizard een schaduw ontbreekt. Dit is niet met opzet gebeurd door Pokémon maar dit is een drukfout geweest. Hierdoor is de kaart natuurlijk nog zeldzamer dan de normale Charizard uit de Base set. Combineer dit met een 1rst Edition stempel en je hebt één van de zeldzaamste kaarten die er ooit is verkocht. Dit is dan ook echt een iconische kaart en een musthave voor elke Pokémon verzamelaar.

In oktober 2020 werd een 1rst Edition variant met een PSA10 graad verkocht voor $ 220.575 waardoor de kaart alle records verbrak. Het duurde niet lang voordat dit record werd verbroken, namelijk in november 2020 door een Charizard waar $ 350.100 voor neergelegd werd. Ook dit record werd snel verbroken, door een Charizard die werd verkocht in januari 2021 bij Goldin Auctions voor $ 369.000.

1. Pikachu Illustrator

De holy grail van de Pokémon kaarten

Verkocht voor $ 5.275.000 in april 2022

Duurste-pokemon-kaart-Illustrator-Pikachu-logan-paul


We zijn er! De duurste en één van de zeldzaamste kaarten die ooit geveild is. De Pikachu Illustrator kaart die uitgebracht is door CoroCoro Comic, trad in 1998 toe tot de Pokémon TCG. Er zijn in totaal 39 weggegeven aan winnaars door het tijdschrift en er zijn er in 2020 twee gevonden bij een hoge pief in de Pokémon wereld genaamd Yuichi Konno. Dit zet het totaal aantal Pikachu Illustrator kaarten op 41.

Buiten de extreme zeldzaamheid van de kaart, is het ook nog eens een vreemde eend in de bijt. Dit komt omdat dit één van de weinig kaarten is, waar er in plaats van “Trainer” het woord “Illustrator” is gebruikt. Er staat ook nog eens een klein pennetje afgedrukt waardoor je weet dat het een kaart is, die uitgegeven is bij een ontwerp wedstrijd. Op de kaart staat “We bevestigen dat jouw illustratie een uitstekende inzending is voor de Pokémon Card Game Illust Contest. Daarom stellen we dat je een officieel geautoriseerde Pokémon-kaartillustrator bent en bewonderen we je vaardigheden”.

Er zijn in totaal maar 23 kaarten door PSA gecertificeerd en een Near Mint 9 PSA kopie is verkocht op een veilig voor $ 195.000 in februari van 2021. Het duurde niet lang voordat er een Pikachu Illustrator werd verkocht in 2022 aan Logan Paul voor het bizarre bedrag van $ 900.000. Het ging hier ook nog eens om een PSA 7 wat een stuk lagere graad is dan de 9.

We zijn er nog niet! Dezelfde Logan Paul heeft de PSA 7 versie van de Pikachu Illustrator verkocht en heeft hierna dezelfde kaart in een PSA 10 gekocht voor het aanzienlijke bedrag van $ 5.275.000. Dit zijn natuurlijk gekke bedragen maar waarschijnlijk zullen de bedragen naarmate de jaren vorderen alleen maar duurder worden.

HomeCategoriesAccount
Search